Hoppa till sidans innehåll

Fina prestationer i Ultravasan och BAMM!

25 SEP 2018 22:44
I mitten av augusti avgjordes såväl Ultravasan som BAMM, två tävlingar lite utöver det vanliga. NIS hade deltagare på startlinjen och högt upp i resultatlistan i bägge arrangemangen.
  • Uppdaterad: 25 SEP 2018 22:44

Daniel Larsson bäste norrbottning i Ultravasan!

Fyra ultralöpare från Norrbotten

Lördagen den 18 augusti avgjordes den femte upplagan av Ultravasan i skogarna mellan Sälen och Mora. Det blev en mycket lyckad helg för norrbottningar i allmänhet och NIS:are i synnerhet.
Daniel Larsson slutade på 14:e plats med tiden 3,19,04 i Ultravasan 45. Daniel var därmed bäste norrbottning i tävlingen.
Sigrid Josefsson sprang de fyra och en halv milen på 4,06,15 och slutade på 26:e plats i damklassen.
Både Daniel och Sigrid sprang Ultravasan 45 för första gången.

Vi lyfter också på hatten för Gällivare Endurance Per-Erik Kaati (3,41,19) och Mikael Uusitalo  (3,52,07). 


Silverplats för Hasse i BAMM!

BAMM, Björkliden Arctic Mountain Marathon, avgjordes också helgen 17-18 augusti.
NIS Hans Turtola deltog i klassen BAMM 50 herr tillsammans med Mikael Stenqvist. 
På arrangemangets hemsida kan man läsa följande om just BAMM 50:
"God fjällvana/naturvana. Ställer högre krav på din förmåga till orientering mestadels utan led/stig med ”stora föremål” (fjälltoppar, sjöar) som ledstänger. Detta är klassen för dig som har god kondition och vill ha en hård utmaning."
BAMM 2018 avgörs vid Riksgränsen. Deltagarna som tävlar i klass 50 och 70 bär själva med sig all utrustning för att klara två tuffa dagar och en natt på fjället. 
På fredagsmorgonen innan start får lagen kartor och banor och kan börja planera sina vägval. Därefter är det gemensam start för alla. Efter att kontrollpunkterna är tagna anländer lagen till nattlägret där alla övernattar i ett stort tältläger.
Dag 2 sker starten med jaktstart för de bästa lagen, ledande lag startar först och därefter startar efterföljande lag enligt resultaten från dag 1. Lag mer än en timme efter startar gemensamt innan jaktstarten. Målgång sker i Riksgränsen där dusch, bastu och mingel väntar. På kvällen väntar prisutdelning och middag.

Det blev en finfin andraplats för Turtola/Stenqvist med totaltiden 10,39,41.
Så här skriver Hans själv om årets BAMM:
"Målet var att försvara vår 3:e-plats från förra året. Dagen innan tävling hoppades vi på att det skulle bli ett år med mycket orientering och på första tävlingsmorgonen beklagade vi att molnen såg ut att ligga högt med lättare orientering som följd. När starten gick och vi klättrat runt 900 höjdmeter till första kontrollen låg vi hyfsat bra till och dimman började tätna. Med bra orientering och god fart i löpningen tog vi oss in i ett blött och kylslaget etappmål. Dagen efter var vi båda rätt slitna men lyckades hålla kvar försprånget till konkurrenterna trots att vi tappade rejält gentemot första dagen. Vinnarna kunde vi inte alls rå på den här gången och att komma in på silverplatsen kändes som en seger denna dag."

Mycket bra jobbat! Snart kan vi summera säsongen, men några lopp återstår fortfarande. Vi laddar på!! :-)

Skribent: Nilivaara IS

Postadress:
Nilivaara IS - Friidrott
Göte Josefsson, Lasarettsgatan 59 B
98234 Gällivare

Kontakt:
Tel: 097015334
E-post: goethe.josef@gmail.c...

Se all info