Hoppa till sidans innehåll

Gott och blandat från sommarens lopp!

12 AUG 2017 23:41
Terräng-DM i Morjärv, Riddarsprång i Hova, marknadslöpning i Pajala. Detta och ännu mer har fyllt tävlingsagendan för NIS löpare under sommaren. Här följer några nedslag!
  • Uppdaterad: 15 AUG 2017 23:24

Idel medaljer i Morjärv!

5 juli avgjordes  terräng-DM och ett antal löpare hade hittat till Morjärv på onsdagskvällen. Daniel Larsson var en av de som försvarade de blåvita färgerna och kunde summera in ett DM-silver i H45-klassen bakom Mats Riekkola.

- Vi sprang 8 km på en tvåvarvsbana, mestadels på ganska smal stig, berättar Daniel. Jag sprang tillsammans med Kenneth Boman från Luleå, kände mig nöjd att kunna hålla hans tempo och spurtade om honom sista 300 meterna, men det visade sig att han skulle fortsätta ett varv till!:-)
Ett av säsongens stora mål är Lidingöloppet och Kivijärviloppet och Dundret Xtreme Running finns också med i Daniels fortsatta tävlingsplaner.

I klassen P12 som sprang 1,5 km sprang Johannes och Samuel Persson in som etta och tvåa! Endast 8 sekunder skiljde de bägge åt.

Vi säger grattis till distriktsmästarna! Resultaten hittar du här.

Fina lopp i  Pajala!
I Liviöjärvis klassiska marknadslopp över allt från 800 m till 12 km tog Kjell Åkemalm och Agne Enback varsin klasseger i H60 och H70 på fina tider med marginal under timmen. Patrik Keinström och Alicia och Axel Engman sprang 5 km respektive 800 m.
Värt att notera är att OK Sarvens Maja-Lina Sande med toppentiden 45.46 sprang in som totaltvåa efter Daniel Larsson, Överkalix IF, på 12 km!

Alla resultat hittar du här!


Bra genrep i Hova!
Sigrid Josefsson sprang Riddarsprångets 10 km i Hova den 10 juli. Resultatet en tredjeplats på 43.10
-  Jag kunde springa på ganska lätt, hade mycket kraft kvar vid varvningen och kunde springa om och dra ifrån fyran under de sista kilometrarna. Det var ett stabilt lopp och känns som ett bra genrep inför Etape Bornholm som startar om två veckor, kommenterade Sigrid.

Resultatlistan från Riddarsprånget i Hova hittar du här!

Skribent: Nilivaara IS

Postadress:
Nilivaara IS - Friidrott
Göte Josefsson, Lasarettsgatan 59 B
98234 Gällivare

Kontakt:
Tel: 097015334
E-post: goethe.josef@gmail.c...

Se all info