Hoppa till sidans innehåll

Hallå där!...

15 DEC 2016 20:49
...Daniel Larsson, och grattis till en fin prestation i Berlin Marathon tidigare i höstas! Det var personligt rekord, eller hur, och med marginal under 3 timmar?
  • Skapad: 15 DEC 2016 20:49

Daniel Larsson persade i Berlin
Foto: Privat.

- Tack så mycket! Jo, det var personbästa med tre minuter. Tid 2,52, jag har tidigare sprungit Stockholm Maraton på 2,55 och klarade av mitt mål att komma under 2,54, så jag är otroligt nöjd.

Har du sprungit många maror tidigare?
- Det var min femte mara i Berlin, jag har sprungit tre gånger i Stockholm och en gång i Umeå tidigare. Första maran var 2012 i Stockholm, året då det var så kallt och stormvindar på Västerbron.

Beskriv känslan under loppet?
- Stämningen från det att man kliver in i startfållan ända in till mål är verkligen häftig. Alla i starten är så fokuserade på sin uppgift men man känner en stor samhörighet och respekt för varandra. Det är något speciellt att stå på starten i de största springloppen i världen. Det var lite trångt första 6-7 kilometrarna så jag kunde inte riktigt hålla ett jämt tempo där och blev lite stressad när jag låg lite efter tidsplanen efter 5 km, men sen när det lättade upp så kunde man springa på och njuta, en otroligt härlig känsla när man känner sig stark utan några större svackor på en mara. Sista kilometern var helt magisk, vilken känsla att springa in mål på Brandenburger Tor. Publiken var otroligt peppande och det var så många människor längs hela banan. Jag hade ett sverigelinne på mig så jag fick mycket extraapplåder från alla svenskar, det kan jag rekommendera att ha på sig när man springer utomlands.

Hur var banan i Berlin? Var den så flack och snabb som man har hört talas om?
- Banan var ganska lättsprungen, man väntar hela tiden på att det ska komma någon kämpig backe som aldrig kommer. Men det var sträckor med svaga motlut som vissa upplever jobbiga, och det är ju 42 kilometer som ska springas trots allt.

Hur tränar du? Hade du något speciellt upplägg inför Berlin?
- Jag försöker träna fem dagar i veckan ibland sex om det fungerar med det övriga livet. Det blir mest löpning på sommaren med minst ett långpass i veckan samt ett hårdare intervallpass. Övriga pass blir det mycket distanspass med fartlekar. Kör även en hel del tröskelpass så man får upp pulsen. På vintern har det blir det mycket skidåkning då jag har åkt tre Vasalopp i rad nu och mest troligt det fjärde nu till våren. Jag tror att skidåkningen har skonat min kropp från större skador och det känns mycket lättare att åka skidor i 2-3 timmar jämfört med löpning.

Vad har du för målsättning med löpningen inför 2017?
- De större målen 2017 är Vasaloppet i mars och sedan hoppas jag på Paris Marathon i april. Eventuellt Tromsö marathon i juni och naturligtvis Niliterrängen. En höstmarathon, troligen Berlin igen.

Vi önskar Daniel fortsatt lycka till med löpningen och hoppas på nya framgångar under 2017!

Här hittar du alla resultat från Berlin Marathon 2016!

Skribent: Nilivaara IS

Postadress:
Nilivaara IS - Friidrott
Göte Josefsson, Lasarettsgatan 59 B
98234 Gällivare

Kontakt:
Tel: 097015334
E-post: goethe.josef@gmail.c...

Se all info