Hoppa till sidans innehåll
Foto: Alexandra Karlsson, NSD Hans vann i Kiruna

Hans hittade rätt i Kiruna

06 SEP 2013 18:53
I år var det ingen tvekan. Efter förra årets felspringning hade Hans Turtola koll på alla snitslar och lekte hem årets upplaga av Jägarmilen.
  • Skapad: 06 SEP 2013 18:53

Trots kalla vindar i Kiruna var uppslutningen god när Jägarmilen avgjordes den 29 augusti. Över 1000 personer slöt upp och som segrare stod Nilivaara IS egen Hans Turtola, som i år fick revansch för felspringningen som kostade honom segern förra året. Såhär sa Hans några dagar efter triumfen:

 

Hur kändes loppet?

– I själva loppet var jag rätt avslappnad. Jag visste att jag en normal dag skulle vara starkare än övriga i startfältet. Vi var två stycken som höll ihop första tre kilometrarna och när han inte hängde med när jag drog upp farten vid några motlut kändes placeringen klar. Löptiden hamnade ungefär där den legat under säsongen fast med tanke på att det är en relativt tung bana är jag riktigt nöjd trots att banan var lite kortare än 10 km.

 

Grattis!

– Tack! Segern känns riktigt bra, speciellt utifrån att det varit en löpsommar där jag inte riktigt känt att jag lyckats prestera det jag hade velat.

 

Vad händer härnäst på löpfronten?

– Nu blir nästa inriktning Lidingöloppet. Det blir förhoppningsvis någon tävling innan dess men huvudmålet blir Lidingö.

 

Segertiden landade på 34.35 och med det var Hans 56 sekunder före Mats Lindmark, IFK Kiruna.


Resultat Jägarmilen 2013

 

Läs artikel i NSD om Jägarmilen

 

Skribent: Sigrid Josefsson

Postadress:
Nilivaara IS - Friidrott
Göte Josefsson, Lasarettsgatan 59 B
98234 Gällivare

Kontakt:
Tel: 097015334
E-post: goethe.josef@gmail.c...

Se all info