Hoppa till sidans innehåll

Löparåret 2015!

04 JAN 2016 09:56
Det anrika idrottssällskapet från Nilivaara, som firade 70-årsjubileum i april, har
ännu ett segerrikt år att se tillbaka på med allt från klassiska landsvägslopp och terrängtävlingar till spännande etapplöpning och multisport. Och inte minst Niliterrängen i juni som återigen lockade många löpare till Nilivaara.
  • Skapad: 04 JAN 2016 09:56

Välkommen till Niliterrängen 

Den 13 juni arrangerades föreningens stolthet, terrängtävlingen Niliterrängen, för 34:e gången, och för femte året i rad med Lapplands Långlopp som alternativ för de riktigt tuffa – 30 kilometer i vacker norrlandsterräng. 143 fullföljande deltagare vittnar om en fortsatt stark trend för långlöpningen i länet. 34 löpare, varav 13 damer (rekord!), valde den längsta sträckan. NIS inkasserade sex pallplatser i hemmatävlingen.

Många glada löpare

 

Välgörenhetslopp, stadslöpning och Lidingöloppet

För flera NIS:are inleddes med säsongen i Gällivare den 28 april med välgörenhetsloppet SpringTime. Vid det laget hade NIS värmlandssektion redan hunnit med tre lopp och två topp tio-placeringar i Startmilen i Örebro och Kumla stadslopp, båda gångerna genom Sigrid Josefsson. I norska Holmestrand satte Joakim Magnusson pers på halvmaran den 11 april.

Daniel Larsson sprang Stockholm maraton på ypperliga 2,55,06 den 30
maj. Första gången under tre timmar i huvudstadens vackra maratonlopp. Bra
jobbat!

Evelina Engman har vid flera
tillfällen under året visat sin talang – till exempel i Onsdagsloppet i Gällivare där hon den 10 juni sprang 2,5 kilometer på 12,15.

Agne Enback vann M70+ i Kivijärviloppet och i Överkalix marknadslopp – där John Karlsson dessutom vann i M60. Patrik Nilsson och Lennart Töyrä representerade NIS i Lidingöloppet 30 km och kom i mål på fina tider strax över två timmar.

 

Etapplöpning i Danmark

För andra året i rad deltog NIS Sigrid Josefsson och Joakim Magnusson i etapptävlingen Etape Bornholm. Man springer ett maraton på fem dagar i denna trevliga tävling, som är en riktig folkfest och alltid arrangeras vecka 30, mitt i semestern. Sigrid sprang in på totaltiden 3,03,52. Det räckte till en 25:e plats i damklassen. Joakim hade 3,07,17. Det räckte till en 234:e plats i herrklassen. Noterbart är att Joakim avslutade löparveckan med ett präktigt milpers i Rönnes solvarma epilog: 41,54, en putsning av det gamla rekordet med 54 sekunder.


Aktiv Niliungdom

Löpning, rodd och cykel i Skaulo

Årets roligaste och mest nyskapande händelse: terrängstafetten som arrangerades av Soutojärvibygden och Bergens IF mellan Avvakko och Lappesuando i augusti. Laget Aktiv Niliungdom – med Agne Enback, Magnus Säveros och Göte Josefsson, plus maskoten Disa – knep en finfin åttondeplats, bara en dryg halvtimme efter segrande Lag Martin Dahlin.

 

Tummen upp!

Över 10000 besökare på vår hemsida och 161 har gillat oss på Facebook – kul att så många är med oss när vi nu går in i Segeråret 2016!

 

Till alla aktiva, funktionärer, sponsorer, fans och konkurrenter
vill vi nu önska ett gott nytt löparår!

Skribent: Nilivaara IS

Postadress:
Nilivaara IS - Friidrott
Göte Josefsson, Lasarettsgatan 59 B
98234 Gällivare

Kontakt:
Tel: 097015334
E-post: goethe.josef@gmail.c...

Se all info