Hoppa till sidans innehåll

NIS-trio i Etape Bornholm 2018!

03 AUG 2018 23:40
För andra året i rad deltog inte mindre än tre NIS-löpare i Etape Bornholm, en femdagarstävling på Solskensön i Östersjön. I år var det dessutom 25-årsjubileum för Etape, och en specialdesignad medalj väntade vid slutmålet i Rönne som en extra morot!
  • Uppdaterad: 03 AUG 2018 23:55

Man springer ett maraton på fem dagar. Alla lopp startar kl.18 varje dag och har sin egen särprägel. Publiktrycket är alltid fantastiskt, och vädret oftast på löparnas sida (så även i år, även om det kanske var i mesta laget med 30 graders värme varje dag...).

Joakim går i mål i Hasle, etapp 1

Veckan startar med ett millopp i Hasle. Start och mål nere i hamnen. Banan är för det mesta väldigt flack och lättsprungen, men bjuder bitvis på lite teknisk löpning på ojämnt underlag när man kommer ner till bästa publikplatsen och havsutsikten i Sorthat-Muleby.


Sigrid under Dueodde-etappen

På tisdag är det dags för strandlöpningen på Dueodde, Danmarks kanske mest kända strand. Man springer 5,8 kilometer på ett svårhanterligt underlag. I år var det extra torrt och fint på stranden och rejält med sand vilket gjorde att det var riktigt svårt att springa så fort som man ville. Fötterna gled runt, och där det var möjligt att springa på lite blev det ofta kö. :-)

Göte springer i Almindingen

Onsdagens tur i Almindingen, storskogen mitt på ön, är en pärla. 7,8 kilometer med många backar och knixar i vacker miljö. Spurten upp till Christianshøj är lång, seg och minnesvärd.


Joakim mot mål vid Hammerfyr, etapp 4

Torsdagens bergslopp upp till den gamla fyren vid Hammeren är både en av de mest populära och fruktade passagerna på hela veckan. 8,5 kilometers löpning, och redan från start nere vid havet så går det upp, upp, upp i två kilometer. Man erbjuds en hel del vackra vyer efter vägen (Hammershus slottsruin till exempel) och ett härligt publikstöd. Avslutningen, med klättringen upp till fyren, är grym och fantastisk. Tusentals åskådare hjälper till den sista biten.

Mot mål i Rönne

På fredagen går man i mål på Rönne Stadion Nord efter en relativt lättsprungen mil inne i "huvudstaden" på Bornholm. Känslan när man korsar mållinjen och får medalj, sportdryck och pastasallad är såklart magisk.

Göte, Sigrid och Joakim efter målgång i Etape Bornholm

I årets upplaga av Etape Bornholm, omtalad som den varmaste och en av de tuffaste, deltog ca 1600 löpare i herr- respektive damklassen. Lägg där till runt 600 barn och ungdomar som sprang kvarts- och halvmara över tre av veckans tävlingsdagar. Joakim Magnusson sprang i år på 3,08,34 och knep därmed en 138:e plats i "overallen". Sigrid Josefssons 3,13,34 räckte till en finfin 19:e plats i damklassen och en 173:e plats totalt.Göte Josefsson sprang på 3,55,38 vilket räckte till plats 14 i klassen M65-69 och plats 645 totalt.

Starkt jobbat, Team NIS! 

Läs mer och se fler bilder från etapperna www.på etape-bornholm.dk.
Foto: Viking Atletik och NIS (gruppbilden).

Skribent: Nilivaara IS

Postadress:
Nilivaara IS - Friidrott
Göte Josefsson, Lasarettsgatan 59 B
98234 Gällivare

Kontakt:
Tel: 097015334
E-post: goethe.josef@gmail.c...

Se all info