Hoppa till sidans innehåll

Premiärhelg i Holmestrand

14 APR 2017 23:11
Joakim Magnusson och Sigrid Josefsson försvarade NIS färger i Holmestrand i norska Vestfold första helgen i april. Det blev en solig inledning på tävlingssäsongen och ett nytt halvmarepers kunde summeras in!
  • Skapad: 14 APR 2017 23:11

Tävlingspremiär i Holmestrand. Foto: NIS.

Holmestrand maraton är en trevlig tävling i en trevlig norsk by, vackert belägen vid Oslofjorden. Halvmaran springs på en fyravarvsbana genom centrum med ganska mycket publik. Just den här lördagen (1 april) var det dessutom strålande sol och behagligt varmt.

Joakim Magnusson satte ett fint personligt rekord på halvmaran med 1,37,53. Det gav honom en 107:e plats i ett starfält med totalt 465 deltagare. Det nya perset är en putsning av det gamla med nästan två minuter.

- Trots att jag missat en hel del träning den sista tiden på grund av förkylning är jag glatt överraskad av hur lätt det kändes, säger Joakim.

Löpning i Holmestrand. Foto: NIS.

Sigrid Josefsson sprang milen på 46,39 vilket gav henne en 17:e plats i damklassen. De som springer milen springer två varv runt centrum. Sigrid är nöjd med tiden – även hon var varit förkyld och missat värdefull träningstid – men ser redan fram emot nya, snabbare utmaningar.

- Nu ska jag hem och träna vidare, hälsar hon.

 

Skribent: Nilivaara IS

Postadress:
Nilivaara IS - Friidrott
Göte Josefsson, Lasarettsgatan 59 B
98234 Gällivare

Kontakt:
Tel: 097015334
E-post: goethe.josef@gmail.c...

Se all info