Hoppa till sidans innehåll
Foto: NIS Segerglädje i Mora

Sigrid vann Vasastafetten med Löfbergs

09 SEP 2013 09:57
Sigrid Josefsson från NIS var en av tio tjejer som lördagen den 24 augusti vann Vasastafetten, 90 kilometer löpning mellan Sälen och Mora, med det värmländska laget Löfbergs. Segermarginalen: förkrossande 12 minuter!
  • Skapad: 09 SEP 2013 09:57

Sigrid Josefsson från NIS var utlånad till det värmländska superlaget, bestående av duktiga löpare och orienterare, som hade ambitionen att vara med och slåss om segern i den 90 kilometer långa stafetten i vasaloppsspåret mellan Sälen och Mora. Sigrid sprang första sträckan för Löfbergs, från Sälen till Smågan, och gav laget en fin start. Vid växling låg laget på tredje plats, bara en minut från täten.


I Evertsberg på fjärde sträckan förde Linda Take upp Löfbergs i sex minuters ledning, ett försprång som sedan bara växte och växte. Vid målgång inne i Mora på eftermiddagen skilde det 12 minuter mellan segrarinnorna i Löfbergs och Dalaportens OL på andraplatsen. Fjolårssegrarna Karlslund från Örebro blev trea, distanserade med en kvart.


Segertiden 6,31,29 var den bästa på flera år i damklassen. Av 473 fullföljande lag blev Löfbergs dessutom 32:a totalt, även det en stor bedrift.

– Alla i laget presterade sitt allra bästa och lite till, säger Sigrid till nis-lopning.se.

Skribent: Joakim Magnusson

Postadress:
Nilivaara IS - Friidrott
Göte Josefsson, Lasarettsgatan 59 B
98234 Gällivare

Kontakt:
Tel: 097015334
E-post: goethe.josef@gmail.c...

Se all info