Hoppa till sidans innehåll

Tävlingssommar!

08 JUL 2015 22:20
Loppen har duggat tätt i juni och juli. I norr avgjordes Coloramaloppet i Pajala och korta terräng-DM i Morjärv med ett flertal framskjutna NIS-placeringar och i söder har det bjudits både riddarsprång och jordgubbslunk.
  • Skapad: 08 JUL 2015 22:20

Jordgubbslunken
I Rudskoga söder om Kristinehamn avgjordes Jordgubbslunkens 6 och 11 km i strålande solsken. Löparna fick var och en ta del av en liter från årets första delikata jordgubbsskörd, direkt från de närliggande odlingarna. Och resultaten? Jo, en andraplats för Sigrid Josefsson i damernas 11 km och en elfteplats för Joakim Magnsusson i herrarnas 6 km.

 

Resultat Jordgubbslunken, 27/6 2015Korta terräng-DM i Morjärv
Göte Josefsson fick ställa sig överst på pallen i H60-klassen när terräng-DM avgjordes i skogarna kring Morjärv. Patrik Nilsson knep en andraplats i H40. Starkt jobbat på stigarna, som visade sig vara längre än man trott och mätt ut från början. :-)

Dm-seger! Foto: NIS.

Resultat korta terräng-DM Norrbotten, Morjärv 27/6 2015


Coloramaloppet
Pajalas traditionella marknadslopp gick av stapeln lördagen den 4 juli med ett stort gäng blåvita löpare på startlinjen. Klassegrare blev Kjell Åkemalm och Agne Enback. Se samtliga resultat här nedan:

 

Resultat Coloramaloppet 4/7 2015


Riddarsprånget i Hova
Bland tornerspelande riddare och medeltida marknadsknallar sprangs den 25:e upplagan av Riddarsprånget i Hova måndagen den 6 juli. Premiären för NIS två deltagare resulterade i en andra- respektive en sjundeplats.

 

Riddarsprånget Foto: NIS

Resultaten från Riddarsprånget hittar du här.

 

 

Skribent: Nilivaara IS

Postadress:
Nilivaara IS - Friidrott
Göte Josefsson, Lasarettsgatan 59 B
98234 Gällivare

Kontakt:
Tel: 097015334
E-post: goethe.josef@gmail.c...

Se all info