Hoppa till sidans innehåll

Vårlopp i nord och syd!

07 MAJ 2019 22:53
Tävlingssäsongen är igång på alla håll med halvmara i Norge och Örebro och millopp i Luleå, och Nilivaara IS blåvita löpare visar god form!
  • Uppdaterad: 07 MAJ 2019 22:53

Fjordlöpning i Norge!
Nilivaara IS hade två löpare på plats i norska Holmestrand i början av april. Sigrid Josefsson sprang halvmaran på 1,34,16 och Joakim Magnusson sprang milen på 41,55. Fint och trevligt som alltid i Holmestrand.

Sigrid springer halvmaraton i Holmestrand.
Foto: Holmestrand maraton.

Halvmara mitt i veckan!
NIS Joakim Magnusson åkte till Örebro onsdagen innan påsk för att tillsammans med närmare 200 andra springa Örebro AIK halvmaraton. Tiden blev 1,39,47 på tvåvarvsbanan.

Joakim i Örebro halvmaraton.
Foto: Jimmy Glinnerås.

- Jag har inte tränat så mycket långt i vinter och var alldeles felklädd med långa tights och långärmat i försommarvärmen. Första varvet gick okej, men det andra var otroligt tungt. Jag tycker att man ser på mig att det inte var några jättelätta steg, säger Joakim. 
Loppet var i alla fall trevligt och välarrangerat, och det var många örebroare som ropade och hejade längs banan.


Vårlopp i Luleå!

Sista helgen i april var det dags att starta upp säsongen även i norr, med Porsörundan. Carola Vånsjö och Peter Wagnsjö sprang milen på 46.59 respektive 43.40. Dryga 50-talet löpare deltog i asfaltloppet längs Luleås gator.

Carola springer Porsörundan.

Peter springer Porsörundan.
Foto: Anders Torger.

Med Niliterrängen & Lapplands Långlopp mindre än två månader bort, lördagen den 15 juni, fortsätter säsongen med stads- och terränglopp av olika karaktär under våren, och en massa fin träning också!

Skribent: Nilivaara IS

Postadress:
Nilivaara IS - Friidrott
Göte Josefsson, Lasarettsgatan 59 B
98234 Gällivare

Kontakt:
Tel: 097015334
E-post: goethe.josef@gmail.c...

Se all info