Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Ett bra sätt att uppmärksamma unga friidrottares prestationer är genom Ungdomsmärket. Även om arenasäsongen börjar gå mot sitt slut finns det tävlingar kvar att nå resultatgränserna i och dessutom närmar sig terrängsäsongen.
 
Ytterligare tre SM-tävlingar 2022 är nu spikade gällande var och när. Snart är det centrala programmet för nästa år komplett.
 
Senast den 30 september finns det möjlighet att ansöka om verksamhetsstöd för uppstart eller utveckling av friidrotten för personer med en funktionsnedsättning.
 
På fredag arrangerar IF Tjalve en diskusgala i Norrköping och bland de anmälda finns OS-guldmedaljören Daniel Ståhl. Tävlingen kommer att livesändas på arrangörsklubbens Facebooksida.
 
Utomhussäsongen går mot sitt slut – dags att börja planera för vinterns tävlingar. Från och med nu finns det nationellt sanktionerade tävlingsprogrammet för inomhussäsongen 2021/2022 publicerat.
 
Terräng-VM som skulle ha avgjorts i Bathurst, Australien i februari flyttas ett år framåt i tiden. Mästerskapet i Bathurst skulle ursprungligen ha arrangerats 2020. Båda besluten om flytt har fattats på grund av problem som coronapandemin skapar.
 
I samband med öppningen av TCS Lidingöloppsveckan 24/9 arrangeras Cross Country Conference – ett seminarium för och med tränare, forskare och aktiva inom uthållighetsidrott. Årets tema: Volymträning då och nu – dagens löpträning om man vill bli bra.
 
Under tisdagen gick RF i ett brett nyhetsbrev ut med info om att hemsidor i IdrottOnline avvecklas till årsskiftet 2022/2023. Svenska Friidrottsförbundet följer utvecklingen noga och för även dialog med andra idrottsförbund som är i samma situation.
 
På tisdagskvällen tävlade sex svenskar i kroatiska Zagreb och två i schweiziska Bellinzona. Meraf Bahta och Carl Bengtström är två som stod för imponerande prestationer i respektive gren.
 
Svensk Friidrott och Frisk friidrott bjuder in till webbinarium på temat kost och välmående för människor över 65 år eller ledare för vuxengrupper.
 
Idrottsrörelsen ges 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022. ”Ett mycket välkommet stöd”, säger Johan Storåkers, ordförande i Svensk Friidrott, och pekar samtidigt på vikten av ett långsiktigt fokus.
 
Åtta svenska friidrottare har rest till Zagreb och Bellinzona för att på tisdagskvällen tävla i Continental Tour. Viasat Sport1 och Viaplay sänder tävlingen från Zagreb.
 
Den 30 september är sista dag för att ansöka om nationell sanktion gällande utomhustävlingar 2022.
 
Efter fyra avklarade deltävlingar står det nu klart vilka åtta kastare som tar hem vinsten i Viking Throwing Tour 2021
 
Efter en imponerande upphämtning i tävlingens slutskede blev det Upsala IF som kammade hem guldet när Lag-USM avgjordes i Gävle.
 

Postadress:
Nilivaara IS - Friidrott
Göte Josefsson, Lasarettsgatan 59 B
98234 Gällivare

Kontakt:
Tel: 0702098598
E-post: goethe.josef@gmail.c...

Se all info