Loppkavalkad under sommaren!

Bildcollage med två löpare som springer i vatten och på asfaltväg.

Löparsommaren 2023 har bjudit på gott och blandat i tävlingssvängen. Som den första helt vanliga tävlingssäsongen efter pandemin har flera lopp känts lite extra efterlängtade. Nilivaara IS gäng har sprungit lopp över hela landet och utanför Sveriges gränser med den äran! Här ett urval!

Vi inleder med en seger, för Hans Turtola i 6 juni-loppet i Vittangi på Nationaldagen. Han sprang hem klassen M 7.5 km på 29.07. Grattis!

På Närkeslätten avgjordes Semesterhalvmaran i LK Gränslösts regi i början av juli. Sigrid Josefsson sprang in på1.43.33, nöjd efter ett kortare sjukdomsuppehåll under veckorna innan. Alltid lika trevligt arrangemang på Torp, med barnlopp, millopp och halvmara, som lockade ca 140 löpare totalt.

Löpare som spurtar förbi pojke som står och hejar.

Även Riddarsprånget i Hova avgjordes i juli, med tre blåvita löpare på startlinjen i stundtals ösregn. 😀 Vidar och Agnes Josefsson sprang miniloppet över 500 m och Joakim Magnusson sprang 10 km på tiden 46.58.

Klassiska Bifurkationslöpet i Tärendö gick av stapeln fredagen den 21 juli, Daniel Larsson löpte in som 2:a i herrklassen, efter sin namne från Överkalix IF, på 37.25.

DXR-Dundret Extreme Running, avgjordes i slutet av augusti. Där sprang Göte Josefsson 10 km-banan, och sprang i mål på 1.05.26.

Hans Turtola tog sig an Myrsyran 2023 (8-12km) i början av september och kämpade sig in på en sjätteplats efter otaliga blöthål i ”härkterräng”. Starkt jobbat!

Fler lopprapporter på ingång, till dess tränar vi vidare mot nya mål!