Säsongen 2023 – våren!

Nummerlappar för löpartävling.

Flitigt tävlande under året har resulterat i många fina prestationer! NIS har representerats i små som stora lopp i norr och söderut. Här en kort summering av säsongsinledningen!

Klassisk halvmara och mara

Luleå Stadsmaras halvmara avgjordes traditionsenligt i maj med flera blåvita löpare på språng. Carola Vånsjö vann klassen K50 med 1.49.29. Hans Turtola, 1.27.20, och Morgan Carlsson, 1.30.31, var 6:a respektive 8:a i M40. Christer Edlund blev 3:a i M50 på 1.32.45 och Peter Wagnsjö blev 2:a i M60 på 1.34.41. Starkt jobbat!

Klassiska Stockholm Marathon sprangs första helgen i juni. Peter Wagnsjö sprang in på 3.43.31 och Carola Vånsjö på 4.34.28. Härligt!

Springtime och nationaldagslöpning

I södra Sverige rullade tävlingssäsongen igång i slutet av april med Springtime Mariestad den 29 april där Joakim Magnusson noterade 47,26 på milen.

I sin första tävling för säsongen vann Sigrid Josefsson Bjurtjärnsloppet utanför Storfors på nationaldagen. Hon sprang fem kilometer på 20,52 och var en minut före tvåan. Det var dessutom nytt banrekord! Trean Annika Kihlström från Kristinehamn hade hittills vunnit samtliga upplagor av Bjurtjärnsloppet. Grattis Sigrid!

Fokus i juni var därefter förstås på föreningens egna tävling, Niliterrängen!

Läs resultatlistan från Niliterrängens 40-årsjubileum här!