Tillbakablick på löparhösten!

Februari, och vi nöter på i löp- och skidspåret! Fint då med en återblick på några av höstens löparpärlor innan säsongen 2024 drar igång!

Ultra-/traillöpning i Dalarna
I augusti var det dags för en numera närmast traditionsenlig helg i Dalarna med fina traillopp i fädrens spår. Joakim Magnusson inledde med Trailvasan 10 på fredagskvällen och förbättrade sin fjolårstid på sträckan när han sprang in på 51.25.

På lördagen gjorde Sigrid Josefsson sin femte start på Ultravasan 45. 4.08.27 var en förbättring med ca 5 minuter från 2022 och hon sprang med det in som 14:e dam.

Härlig energi hos hejaklacken och en finfin helg! 🙂

Halvmara längs Klarälven
Sista lördagen i september arrangerades Klarälvsloppet, en halvmara från Forshaga till Karlstad. Loppet var en del i en hel helg med lopp på både cykel och rullskidor (längsta sträckan 90 km) längs den gamla banvallen Klarälvsbanan. Sigrid Josefsson sprang in på en fjärdeplats på 1.36.03, vilket var hennes snabbaste halvmara på många år. Ett roligt arrangemang i strålande höstsol!

Finspring i Rådalunken
I mitten av oktober anordnades så den klassiska Rådalunken i Lidköping. Nilivaara IS representerades dagen till ära av Vidar Josefsson som sprang sitt längsta lopp hittills i löparkarriären, 2 km, och Joakim Magnusson, som tog sig an 6 km i skogarna runt Rådåsgården.

Energiruset i Karlstad
Säsongsavslutningen i Värmland blev en härlig tur i IF Götas Energiruset. Sigrid och Vidar Josefsson sprang 2 km på pigga ben i pannlampans sken.

Nu springer NIS vidare i 2024, och ser främst fram emot en historisk händelse på tema fotboll på skottdagen, 29 februari!